1Ce este coaching-ul?
Coaching-ul este cel mai rapid mod de a obține rezultatele dorite. Prin coaching se deblochează potențialul unui om, ajutându-l să obțină cele mai bune performanțe în viața personală și profesională. Nu este o metodă tipică de învățare, în sensul că un coach te va ajuta să îți accesezi propriile resurse, în loc să îți transmită informațiile precum un trainer. Prin coaching se obțin astfel soluții rapide, particularizate pe situația ta specifică. Rolul meu este să facilitez acest proces, folosind anumite metode și tehnici de lucru.
2Este coaching-ul o formă de terapie?
Coaching-ul nu este terapie și nu înlocuiește rolul unui psiholog sau al unui psihiatru. Diferența principală este că psihologul se focalizează pe experiențele din trecut, ajutând pacientul să depășească blocajele și să meargă mai departe, în vreme ce ședințele de coaching se adresează prezentului și îmbunătățirii abilităților.
3Care este diferența între mentoring și coaching?
Mentorul este un ghid care te ajută să înveți mai repede un set de abilități pentru a îți atinge obiectivele mai rapid. Diferența principală este de obicei faptul că mentorul este un om cu experiență pe domeniul vizat, în timp ce un coach nu are nevoie de astfel de experiență specializată.
4Ședințele de coaching sunt confidențiale?
Absolut. Nu se pune problema altfel. Pentru ca o ședință de coaching să aibă rezultate, este necesară încrederea de ambele părți și siguranța că informațiile vor rămâne confidențiale. Așadar, dacă vom lucra împreună, numele tău și absolut tot ceea ce discutăm rămâne confidențial.
5Care este costul, frecvența și durata unei ședințe?
Durata tipică este de o oră, iar frecvența se stabilește de la caz la caz. Dacă vom face mai multe ședințe, recomand o perioadă de 1-2 săptămâni, necesară asimilării și urmăririi rezultatelor. Costul depinde de tipurile de ședință, domeniile vizate, precum și numărul de ședințe și se va comunica direct.
6Prin ce mijloace de comunicare se țin ședințele?
Ședințele se pot desfășura telefonic, prin Skype (audio sau video, în special pentru internațional) sau în persoană. Din rațiuni de timp și costuri primele două variante sunt de preferat, iar ședințele în persoană sunt rezervate pentru cazuri mai speciale.
7Vreau să lucrăm împreună. Ce trebuie să fac?
Felicitări că ai luat această decizie! Te rog să completezi formularul de programare și te voi contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a discuta detaliile. De asemenea, dacă mai ai întrebări, poți folosi și
formularul de contact.